Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/vhosts/oblikoteka.si/gumitwist.si/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/vhosts/oblikoteka.si/gumitwist.si/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Splošni pogoji | GumiTwist – Zabava za vse generacije

Ti splošni pogoji veljajo za vsakega uporabnika (v nadaljevanju: kupec), ki obišče oziroma uporablja spletno trgovino Gumitwist, ki je v času sprejetja teh splošnih pogojev dostopna na spletnem naslovu https://www.gumitwist.si (v nadaljevanju: spletna trgovina) in s katerim upravlja samostojni podjetnik:

Binca, oblikovanje, Bina Trplan, s.p.

Liškova ulica 40, Černelavci

9000 Murska Sobota

ID za DDV: 54950732 (ponudnik ni zavezanec za davek na dodano vrednost (DDV))

 

Matična št.: 8559759000

TRR: SI56 0284 3026 3252 069

Tel.: +386 41 277 610

E-mail: info@gumitwist.si

(v nadaljevanju: prodajalec).

Pri delu z našimi uporabniki in kupci imamo v mislih predvsem skrb za čudovite vsebine, vrhunsko ponudbo izdelkov, najboljšo uporabniško izkušnjo in visoko kakovost storitev.

Naročene izdelke bomo dostavili na vaš naslov ali drugo lokacijo po vaši izbiri.

Za največje zadovoljstvo uporabnikov in kupcev skrbimo predvsem s/z:

 • skrbnim in ažurnim vnosom točnih informacij o naši ponudbi,
 • skrbjo za varnost naših uporabnikov in kupcev,
 • varovanjem osebnih podatkov,
 • posebnim posluhom za potrebe naših uporabnikov in prizadevanjem za reševanje težav, nesporazumov in zapletov,
 • razpoložljivostjo za dodatna pojasnila ter pomoč tako pred nakupom, med nakupom in v času po nakupu.

Ti splošni pogoji so sestavljeni na podlagi Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Uporaba spletne trgovine

Z registracijo na www.gumitwist.si imate pravico do nakupa v spletni trgovini Gumitwist kot registrirani član in tudi kot gost, ki opravi hitri nakup in se pred nakupom ne rabi registrirati.

Kupec se zavezuje, da bo spletno trgovino uporabljal zakonito in na običajen način, v skladu z namenom spletne trgovine.

Če kupec spletno trgovino uporablja v nasprotju s prejšnjim odstavkom, mu lahko prodajalec začasno ali trajno (glede na težo kršitve) onemogoči dostop do spletne trgovine.

Z uporabo spletne trgovine med kupcem in prodajalcem nastane Kupoprodajna pogodba, ki je sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Kupec zaradi uporabe spletne trgovine razen obveznosti, ki so navedene v teh splošnih pogojih, nima nobenih drugih obveznosti. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca in je kupcu na voljo na njegovo pisno zahtevo.

Prodajalec si pridržuje pravico, da dostop do portala, določenih delov portala ali posameznih funkcionalnosti na portalu kadarkoli omeji (npr. samo za registrirane uporabnike ali naročnike) ali veže na izpolnitev določenih pogojev.

Dostop do informacij kupca

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vedno zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki kupcu omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti izdelkov oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in kakšni so pogojih za odstop. Poleg tega tudi o tem, če kupec vrne izdelek in koliko ga stane vračilo,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Predstavitev izdelkov in ažurnost podatkov

Slike izdelkov v spletni trgovini so simbolične in ne zagotavljajo njihovih lastnosti. Prodajalec si pridržuje pravico do manjših odstopanj med opisi in dejanskimi lastnostmi izdelkov. Prodajalec ni vezan na opis proizvoda ali objavljeno ceno izdelka, če je opis ali cena posledica napake pri vnosu ali če je do napačnega opisa ali cene prišlo brez volje prodajalca.

Prodajalec bo skušal čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni v spletni trgovini. Kljub temu pa se lastnosti izdelkov, dobavni rok ter cena spreminjajo, zato obstaja minimalna možnost, da prodajalec ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov v spletni trgovini. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic naročila ali pa zamenjavo naročenega izdelka.

Cene izdelkov

Vse objavljene cene izdelkov v spletni trgovini ne vsebujejo davka na dodano vrednost (DDV). DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Cene v spletni trgovini so enake tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine.

Cene izdelkov v spletni trgovini veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do dne objave novega cenika. Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine.

Stroški dostave

Cene izdelkov, objavljene v spletni trgovini, že vsebujejo stroške dostave za pošiljanje izdelkov v Sloveniji.

Stroški dostave za naročila iz tujine se obračunajo po veljavnem ceniku za tujino Pošte Slovenije d.d.

Način plačila

Kupec lahko kupljene izdelke plača na naslednje načine:

– s plačilom po predračunu (UPN nalogu), kjer kupec poravna kupnino v roku treh (3) delovnih dni na transakcijski račun prodajalca. Kupec prejme predračun z vsemi potrebnimi podatki za plačilo na svoj elektronski naslov, ki ga navede v spletni trgovini ob naročilu. Prodajalec naročene izdelke pošlje takoj oz. najkasneje v treh delovnih dneh po prejemu plačila.

– s Paypalom na račun prodajalca.

Stroški pošiljanja veljajo v notranjem prometu na območju Republike Slovenije.

Potrditev naročila

Po oddaji naročila v spletni trgovini kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral in če je, še znesek poštnine. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana.

V primeru, da želi kupec odstopiti od naročila, nas lahko obvesti najkasneje v 6 urah od naročila na elektronski naslov info@gumitwist.si. Spletna trgovina si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru prodajalec nakaže vso kupnino vključno s stroški dostave nemudoma oz. najkasneje v roku 8 dni.

Dostava naročenih proizvodov

Prodajalec naročene pošiljke do 12. ure oddaja vsak dan, razen ob sobotah, nedeljah in praznikih, ko jih odda takoj naslednji delovni dan. Običajno so tako izdelki, naročeni v spletni trgovini, na naslovu uporabnika v roku 1-3 delovnih dni. Navedena dostava velja za izdelke na zalogi in v primeru plačila preko PayPala. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu, prodajalec pošlje takoj, ko prejme nakazilo na TRR. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok, se upošteva le ta.

Prodajalec izdelke dostavlja s podjetjem Pošta Slovenije d.o.o. V primeru odsotnosti prodajalca, se le ta zavezuje, da bo naročene proizvode kupcu dostavil najkasneje v 45 dneh od potrditve naročila po e-pošti. Prodajalec ne odgovarja za prekoračitev roka dostave, če je zamuda posledica drugih nepredvidenih dogodkov, ne glede na to, ali gre za zunanje dogodke ali za dogodke iz sfere prodajalca.

100 % varen nakup in pravica kupca do odstopa od pogodbe

Kupcu, ki s prejetim izdelkom ni zadovoljen, zagotavljamo 14 dnevni rok za vračilo kupljenega blaga. 

UVELJAVLJANJE PRAVICE POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE

Kupec (po 43.č členu ZVPot) ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik. Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje Binca, oblikovanje, Bina Trplan, s.p., Liškova 40, Černelavci, 9000 Murska Sobota; info@gumitwist.si, o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (s priporočenim pismom, poslanim po pošti ali elektronski pošti). Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice kupca do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Učinki odstopa od pogodbe: Če kupec odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler kupec ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Kupec blago vrne ali izroči na naslov Liškova 40, Černelavci, 9000 Murska Sobota brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če kupec blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. Neposredne stroške vračila blaga nosi kupec.

Odgovornost za stvarne napake

Stvarna napaka je, kadar izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet. Kadar izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo uporabnik kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana. Kadar izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane ter je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku. Stvarno napako lahko uveljavi uporabnik, ki mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku na obrazcu za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe (Obr. OP) in hkrati ponudniku omogočiti pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

OBRAZEC ZA UVELJAVITEV PRAVICE POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE (Obr. OP)

 • [Ime, fizični naslov ter po možnosti številko telefaksa in elektronski naslov podjetja]
 • Obveščam/obveščamo(*) vas, da odstopam/odstopamo(*) od pogodbe za prodajo tega blaga (*)/za zagotovitev te storitve(*)
 • Naročeno dne(*)/prejeto dne(*)
 • Ime potrošnika/potrošnikov
 • Naslov potrošnika/potrošnikov
 • Podpis potrošnika/potrošnikov (samo,če se obrazec pošlje v papirni obliki)
 • (*) Po potrebi se črta

Varovanje osebnih podatkov

Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Vaši osebni podatki, njihovo zbiranje, uporaba ter varstvo osebnih podatkov predstavljajo neločljiv del Splošnih pogojev našega poslovanja in jih je mogoče v celoti tolmačiti le v povezavi z njimi. Priporočamo, da si preberete več o Varstvu osebnih podatkov.

Osebni podatki, ki jih zbiramo

O naših registriranih uporabnikih in kupcih zbiramo več vrst osebnih podatkov:

 • podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku (tudi mi ga ne poznamo). Če ste registracijo opravili preko kateregakoli družbenega omrežja (Facebook, Google in drugi) lahko vaši podatki o identiteti vključujejo tudi uporabniško ime, ki ga uporabljate v tem družbenem omrežju. Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zavezanca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zavezanci za DDV.
 • kontaktni podatki: naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka.
 • finančni podatki: podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo. Te podatke posredujemo le izdajatelju vaše kreditne kartice. Enako velja za druge podobne oblike plačevanja preko spleta.
 • podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah, vrnitvah naročil.
 • podatki, vezani na vašo uporabo in profil: zadnji ogledi izdelkov, izdelki v nezaključenem naročilu, pogostost obiskovanja posameznih oddelkov, pogosti nakupi, komunikacija z nami, izbrani oddelki ter oddani komentarji in ocene naših ponudb.
 • marketinški podatki: vaše naročnine na naše e-izdaje, izbrani oddelki, vaši seznami želja.
 • tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Gumitwist lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani), Facebook, Twitter, … Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

Kako pridobivamo podatke

Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko:

 • se registrirate kot uporabnik
 • oddate naročilo
 • stornirate naročilo
 • z nagradnimi igrami
 • pregledujete naše vsebine
 • ko objavite vprašanje, komentar ali oceno kateregakoli izmed naših izdelkov
 • ko nam posredujete različna vprašanja, zahtevo za reklamacijo, vrnete izdelek, …
 • z nami komunicirate preko družbenih omrežij

Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.

Google, Facebook in druga družbena omrežja ter oglaševalske agencije nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili.

Kaj delamo s podatki o vas

Podatke o registriranih uporabnikih in kupcih ter nakupih zbiramo za:

 • zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (na primer za vodenje finančnih in poslovnih knjig),
 • izvedbo vaših naročil
 • za profiliranje kupcev, ki omogoča prikaz potrebam posameznega kupca primernejših ponudb
 • za analize poslovanja, planiranje, spremljanje statistik, obnašanja kupcev ter obiskovalcev in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani

Pogoji sodelovanja v posamezni nagradni igri in obdelava podatkov ter objava nagrajencev so določeni in zapisani na straneh splošnih pogojev nagradnih iger ter v vsaki nagradni igri posebej.

Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje.

V kolikor boste z nami komunicirali preko kateregakoli družbenega omrežja bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega družbenega omrežja posredujemo marketinška sporočila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju družbenega omrežja.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

 • dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila
 • v primeru, ko vaše naročilo vključuje izdelke, ki so na zalogi pri dobavitelju, mu posredujemo podatke, ki jih potrebuje za pripravo pošiljke z vašim naslovom za dostavo in vsebino naročila
 • dobaviteljem in pooblaščenim serviserjem, v kolikor reklamacije ali vprašanja, pri katerih potrebujemo njihovo sodelovanje, urejate preko nas
 • izvajalcem plačil (na primer Paypal, Diners, ponudniki kreditiranja),
 • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.)
 • z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo Google, Facebook in drugim družbenim omrežjem

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Roki hrambe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

Zagotavljanje varnosti

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom.

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

Piškotki

Delovanje naših spletnih strani je brez naših piškotkov praktično nemogoče. Če ne želite imeti naših piškotkov na vašem računalniku, ne pozabite, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.

Naša spletna stran je le ena izmed nekaj milijard strani, na katerih lahko na vašo napravo dobite tudi piškotke Google, Facebook, Twitter, Youtube in drugih družbenih medijev, oziroma le te vaš piškotek ob obisku naše strani preberejo. Te strani lahko tako zbrane podatke uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov. Za to potrebujemo vašo privolitev, ki jo lahko uredite na vrhu te strani.

Vaše pravice

Našim kupcem in uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:

 • na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke
 • vedno smo vam na voljo, da uveljavite vašo pravico do popravka.
 • v določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Če ste se registrirali kot uporabnik, pa nikoli oddali nobenega naročila, potem vas bomo lahko na vašo zahtevo izbrisali mi. Če pa ste pri nas kupovali, prosimo, da upoštevate, da moramo vaše podatke hraniti skladno z zakonodajo.
 • v določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljnje obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno,
 • na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali zbrane v elektronski obliki
 • obravnavali bomo vaše ugovore na obdelavo vaših osebnih podatkov

Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Vašo elektronsko pošto bomo uporabili najmanj za posredovanje e-pošte v zvezi z oddanimi naročili, kar vključuje tudi:

Varnost

Prodajalec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Za varne avtorizacije in transakcije preko PayPala skrbita prodajalec in PayPal. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku prodajalca.

 • prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca v skladu z ZVOP-1.
 • prodajalec za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih uporabnikov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.
 • prodajalec navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
 • kupčevi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Menjava blaga in reklamacije

V kolikor kupec ugotovi, da mu kupljen neuporabljen izdelek ne ustreza, ga lahko zamenja za drug izdelek v enaki vrednosti. V tem primeru stroške pošiljanja krije kupec. Izdelek mora biti vrnjen nepoškodovan, neuporabljen ter v originalni embalaži.

Ob prejemu poškodovanega, izdelka z napako ali napačnega izdelka mora kupec takoj oz. v najkrajšem možnem času reklamirati tako, da pisno obvesti ponudnika izdelka na naslov Binca, oblikovanje, Bina Trplan, s.p., Liškova 40, Černelavci, 9000 Murska Sobota ali na elektronski naslov info@gumitwist.si. Prodajalec je tak izdelek dolžan zamenjati ali vrniti denar kupcu v najkrajšem možnem času. Stroške reklamacije in dostave plača prodajalec.

Komunikacija

Prodajalec bo s kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu kupec izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo kupca, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo prodajalec izrecno spoštoval.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Prodajalec omogoča, da mnenje napiše katerikoli kupec spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih prodajalec pregleda. Prodajalec ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali, ki po oceni prodajalca, ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se kupec izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in prodajalcu dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Prodajalec ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu prodajalca, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na prodajalca.

Izključitev odgovornosti

Prodajalec ne prevzema nobenega jamstva glede delovanja ali dostopnosti spletne trgovine in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala kupcu, ker spletna trgovina ni bila dostopna ali ni delovala ali ni delovala pravilno.

Prodajalec ne odgovarja za škodo, ki bi zaradi uporabe spletne trgovine utegnila nastati na kupčevi strojni, programski ali drugi opremi. Kupec je dolžan sam poskrbeti za primerno zaščito (protivirusno ipd.) opreme, s pomočjo katere dostopa do spletne trgovine.

Slike izdelkov so simbolične in informativne ter so lahko drugačne od dejansko dobavljive robe.

Varstvo pravic intelektualne lastnine

Celotna vsebina spletne trgovine, ne glede na obliko, v kateri je izražena, se šteje za avtorsko delo skladno z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja uporabnika. Blagovna znamka Gumitwist in logotip sta v lasti samostojnega podjetnika Binca, oblikovanje, Bina Trplan, s.p.

Nosilec avtorskih pravic na objavljenih vsebinah je prodajalec oziroma oseba, za katero je to pri posamezni vsebini izrecno navedeno.

Vse avtorske pravice so pridržane njihovim nosilcem. Objave vsebin v spletni trgovini v nobenem primeru ni mogoče razlagati kot odpoved katerekoli avtorski pravici na vsebinah spletne trgovine.

Brez izrecnega vnaprejšnjega pisnega dovoljenja prodajalca oziroma nosilca avtorskih pravic je prepovedana kakršnakoli uporaba katerekoli vsebine, objavljene v spletni trgovini, za kakršenkoli namen, razen za oseben ogled kupca. Prav tako je prepovedana uporaba vsebine na način, da se celotna spletna trgovina vključi v drugo spletno mesto. Kršitev ima lahko za posledico kazensko in odškodninsko odgovornost.

Reševanje sporov

Binca, oblikovanje, Bina Trplan, s.p. v skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15) obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga lahko potrošnik sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Spletno platformo Evropske komisije za spletno reševanje sporov najdete na naslednji povezavi: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Za pravna razmerja med uporabniki in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije.

Za reševanje morebitnih sporov je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Končne določbe

Splošni pogoji so sestavni del pogodbe med prodajalcem in kupcem. Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku, račun pa velja kot pogodba, saj vsebuje vse bistvene sestavine pogodbe.

Neveljavnost katerekoli določbe teh splošnih pogojev, ne pomeni neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ti splošni pogoji pa veljajo naprej brez te določbe.

Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno trgovino. Poleg teh splošnih pogojev lahko za določene dele spletne trgovine, podstrani ali za določene kupce veljajo še posebni pogoji ali pravna obvestila.

Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema te splošne pogoje in se strinja z vsemi njihovimi določbami ter da je seznanjen s Politiko varovanja osebnih podatkov in zasebnosti.

Splošni pogoji se lahko kadarkoli spremenijo ali dopolnijo brez vnaprejšnjega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletne trgovine pod spremenjenimi pogoji kupec potrjuje, da soglaša s spremembami.

Ti splošni pogoji veljajo od 1. decembra 2019.